Düzce-Cumayeri; Dilaver, Esmahanım, Acıelma ve Uğurlu Köyü dolaylarında sel felaketi


Düzce-Cumayeri; Dilaver, Esmahanım, Acıelma ve Uğurlu Köyü dolaylarında sel felaketi

Düzce-Cumayeri; Dilaver, Esmahanım, Acıelma ve Uğurlu Köyü dolaylarında yoğun yağıştan kaynaklı büyük bir sel felaketi yaşayan bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sel felaketinde can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimizdir..

CUMHURBAŞKANI VEKİLİ FUAT OKTAY ile görüşen VEKİLİMİZ ENGİN ÖZKOÇ'UN verdiği bilgiye göre; sel bölgesine temiz su ve gıda yardımı gönderilmeye başlandı. En kısa zamanda elektrik bağlantısı da gerçekleştirilecektir.

SEL AFETİNE UĞRAYANLAR İÇİN HUKUKSAL HAKLAR VE ZARARLARIN GİDERİLMESİ HAKKINDAKİ BİLGİLER AŞAĞIDA AÇIKLANMIŞTIR.

Sel baskını sonrasında zararların giderimi ve hukuksal hakların korunması için ilk elde yapılması gerekenler aşağıda kısaca açıklanmıştır:
1- Öncelikle, suları temizlemeden önce olay yerinin çok sayıda fotoğrafını çekin.
2- İtfaiye veya Afad’a evinizin/dükkanınızın/aracınızın zarar gördüğüne dair rapor tutturun. 
3- Bölgenizdeki Sulh Hukuk Mahkemesi’ne tespit talebiyle başvurarak bilirkişi marifetiyle zararınızın ne kadar olduğunun belirlenmesini talep edin. 
4- Belediye/Valilik tarafından kurulacak tespit komisyonu tarafından yapılacak hasar tespit çalışmalarında zararınızın mutlaka rapora ayrıntılı olarak geçmesini sağlayın.
5- Evden çıkarttığınız eşyalarınızın durumunu, kullanılmaz durumda olup olmadığını mutlaka rapora geçirtin. Sel durumunda mutfak malzemeleri dahil tüm eşyalar (kimyasal maddeler de karıştığından) temizlenerek kullanılamayacak hale gelmektedir. Bu nedenle eşyalarınızın kullanılamaz hale geldiğini tutanağa geçirtin. Tutanakta eksiklik olduğunu düşünüyorsanız tutanağı imzalarken “Eksik inceleme yapılmıştır” diyerek imzalayın.
6- Selde sürüklenerek kaybolan eşyalarınızın listesini ve tahmini değerlerini de yapılacak tüm tespitlerde dosyaya sunun. İlk anda çektiğiniz fotoğrafların da birer örneklerini yine dosyaya sunmanız gerekmektedir.
7- Devlet tarafından karşılanacağı belirtilen zararlarınız tam olarak karşılanmazsa, yapılan ödemeyi (talep ve dava haklarım saklıdır) diyerek imzalayın ve kalan miktar için idare mahkemesine dava açın. Hakkınızı saklı tutmadan ödemeyi kabul ederseniz, kalan miktar için talepte bulunmanız mümkün olmayacaktır.
8- Eviniz – eşyalarınız veya aracını sigortalı ise, sigorta poliçesi kaybolmuş olsa bile zarara ilişkin belgelerle sigorta şirketine başvurabilir ve eksper tarafından inceleme yapılarak tüm zararınızın karşılanmasını talep edebilirsiniz.
9- Selde meydana gelen yaralanma ve ölüm olaylarında ise, sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulması önemlidir.
10- Afet nedeniyle yaralanmalarda sağlık güvencesi olmayanlara da ücretsiz sağlık hizmeti verilmesi gerektiğinden, devlet hastanelerinde ücret ödemeden tedavinizi yaptırabilirsiniz. Para talep edilmesi durumunda da İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine başvurarak sorumlulardan şikayetçi olabilirsiniz.(Kaynak: Halkevleri)

 

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender