Köy Düğünleri İle İlgili Önemli Duyuru


Köy Düğünleri İle İlgili Önemli Duyuru

Köy Düğünleri İle İlgili Önemli Duyuru

25 Temmuz 2004 tarihinde Kayalar Balballı ve Reşitbey Köylerinin ev sahipliğinde Kayalar Köyünde yapılan ve Kocaeli Sakarya Düzce Yörelerinden Tüm Kuzey Kafkasya Kökenli insanların yaşadıkları köyler temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda oybirliği ile alınan kararlar şunlardır.

Köy Düğünlerimizde bundan böyle kesinlikle içki içilmeyecek ve Ateşli Silah Kullanılmayacaktır.

Düğün yapılacağında Düğün Sahibi önceden köy İhtiyar heyetinden izin alacak ve yapılacak düğünde içki içirilmeyeceği ve ateşli silah kullandırılmayacağını yazılı olarak taahhüt edecektir.

Yine düğün sahibi davetiyelerinde düğünümüzde içki içilmesi ve ateşli silah kullanılması kesinlikle yasaktır notunu koyacaklar ve düğünün yapıldığı köyün girişinden itibaren düğün hanesine kadar hoş geldiniz Düğünümüzde içki içilmesi ve ateşli silah kullanılması kesinlikle yasaktır yazılı büyük bez afişler asacaklardır.

Yasağı ihlal eden olduğunda öncelikle yasağı ihlal edenin kendi sülalesi kendi insanına gerekli yaptırımı uygulayarak yasağın ihlal edilmesini önleyeceklerdir.

Yasağa uymayan köye diğer köyler davetiye göndermeyecektir. Yasağa uymayan köyden gelecek davetiyeler diğer köyler tarafından kabul edilmeyecektir.

Yasağa Uymayan kişinin yaşadığı köy halkı yasak ihlalinde bulunan kişinin acılı günlerine sevinçli günlerine katılmayacaktır.

İkili diyalog ve ilişkilerde bulunulmayacak ve bunlar ve de benzeri yol-yöntemlerle kişinin tecrit edilmesi yalnız kalması sağlanacaktır.

Düğün mahallinde yasak ihlal edilir edilmez; Köy halkınca önceden konuda görevlendirilmiş heyet derhal ihlalde bulunanın getirdiği hediyeyi kendisine iade edip düğünden ayrılmasını isteyecekler-sağlayacaklardır.

Oyun anında yasak ihlal edilmiş ise oyunda görev alan hanım genç kızlar ve oyun alanında bulunan tüm diğer hanım-genç kızlar topluca oyun alanını terk edecek ve asla oyun alanına geri dönmeyeceklerdir.

Düğün anında yasak ihlal edilmiş ise misafir köy heyetleri anında düğün evini terk edecektir.

Eğer bir kişi yasak ihlalini alışkanlık haline getirme eğiliminde ise köy ihtiyar heyetinin kararı ile kişi kollu kuvvetlerine bildirilecektir.

Yasak ihlalinde bulunan kişinin ihtiyacı olabilecek her durumda hiçbir yardım ve tavvatsut talebi kabul edilmeyecektir.

Not: Kanunlara ve nizamlara uyulması her medeni insanın –toplumun başta gelen görevidir. Tüm köylerin katılması ve oybirliği ile alınan kararın eksiksiz uygulanacağından şüphe edilemez.

Bu uygulama atalarımızdan alınan kültür mirasımızın bize yüklediği çok önemli bir sorumluluktur.

Tüm insanlarımıza ülkemize hayırlı olsun dileklerimizle.

 

 

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender