Abhazya Cumhuriyeti Delegasyonunun Derneğimizi Ziyareti


Abhazya Cumhuriyeti Delegasyonunun Derneğimizi Ziyareti

İstanbul’da bulunan Abhazya cumhuriyeti devlet başkanlığı delegasyonu, Sakarya Abhaz Derneği’nin davetlisi olarak ilimizi ziyaret etmişlerdir.

Delegasyon ilk olarak, 1992 yılında Abhazya işgale uğrayınca savaşa katılan ve şehit düşen Efkan Çağlı (tsıba) ‘nın hendek soğuksu köyündeki anıt mezarına çelenk koydular ve soğuksu köyü büyükleri ile sohbet ettiler.

Delagasyon daha sonra, Abhaz dernekleri Federasyonu’nun, Abhaz dernek Başkanları’nın, Abhaz köy muhtarlarının ve Abhaz büyüklerinin hazır bulunduğu kayalar köyünde hazırlanan davete katıldılar. Yemekte misafirlere ve katılımcılara hitap eden Sakarya Abhaz Derneği başkanı Oral Kobaş (Bganba), Abhazya Cumhurbaşkanı Sayın Raul Hacımba’nın Türkiye’yi ve dolayısıyla Abhaz nüfusunun en yoğun olduğu Sakarya’yı ziyaretinin, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerince bir takım gerekçeler öne sürerek iptal edilmesinin doğru olmadığını ve bunu üzüntüyle karşıladıklarını dile getirmiştir.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanının 2 yıl öncede birtakım gerekçelerle gelişinin engellendiğini belirten Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş,  Sakarya’da yaşayan her Abhaz’ın atavatanları Abhazya’da akrabaları vardır. bu akrabaların birbiriyle görüşmesi, gidip gelmeleri ve devlet başkanları ile buluşmaları  insani bir haktır. bunu engellemek doğru değildir diyen Kobaş; bu konuda hükümet nezdinde de girişimde bulunacaklarını, bu yıl içinde sayın devlet başkanımızın Türkiye Ve Sakaryadaki hemşerilerimiz ile kucaklaşmaları için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve bu konuda Abhaz Camiasının da arkalarında olduklarını belirtmiştir. 06.07.2018

 

Video Galeri

Fotoğraf Galerisi

Biyografiler

img25

Ömer Büyüka -Beygua-

img25

Papapha Mahinur Tuna

img25

Oktay Chkotua

img25

Fazıl İskender